• info@galmed.cz
  • +420 312 777 052

Vitamíny pro děti

Řada z nás může předpokládat, že potřeba vitamínů u dětí bude mnohem nižší než v případě dospělých lidí. Vždyť dospělý má většinou až několikanásobně vyšší hmotnost než dítě. Nicméně v tomto případě to není správná úvaha.

Potřeba vitamínů u dětí je relativně vysoká, v řadě případů srovnatelná, a v některých případech dokonce vyšší ve srovnání s dospělými. Je tomu tak proto, že děti rostou, vyvíjejí se.

A to souvisí s převahou anabolických reakcí (zajišťujících tvorbu tkání a růst) nad reakcemi katabolickými (souvisí s rozkladem odumírajících tkání).

Metabolismus dětí je mnohem intenzivnější než u dospělých a starších lidí, a proto je potřeba příjmu vitamínů podílejících se na metabolických reakcích relativně vysoká. Nejlepším zdrojem vitamínů je samozřejmě pestrá strava. Skutečně zdravá a pestrá strava je však nyní také značně drahá a při zvýšené potřebě některých vitamínů k ochraně před infekcí či v případě onemocnění dítěte může být i nedostatečná.

Určitě neuděláme chybu, pokud v období mezi říjnem a dubnem poskytneme dětem multivitamínové přípravky zakoupené v lékárně. Jsou koncipovány tak, aby byly bezpečné i při normálním stravování a zároveň poskytly široké spektrum těch vitamínů, které je vhodné zejména v tomto období doplnit.

Letošní novinkou v lékárnách je přípravek Teddyfit gummies. Je vyráběn podle izraelské technologie. Bonbóny nejsou želatinové, nýbrž vyrobené z pektinu, který má prebiotické účinky.

Děti i dospělí určitě ocení nejen výbornou chuť, ale i to, že se bonbóny krásně rozplývají na jazyku. Příjemně nás překvapí i cena.

Jednodenní dávka širokého spektra vitamínů nás vyjde na pouhých 2,80 Kč. Balení obsahuje 60 pektinových bonbónů pro dvouměsíční suplementaci. K dispozici je však i dárkové akční balení obsahující 120 pektinových bonbónů a jako dárek pro děti labyrint s kuličkami.

Co hledáte?